Radio 2

Nieuwe generatie dj's zal klaarstaan dankzij opening DJ-academy in Melsbroek

De dj-school in Steenokkerzeel verhuist naar een grotere locatie wegens groot succes. "Sinds de eerste corona-uitbraak hebben wij heel veel aanvragen gekregen, mensen willen iets leren in hun kot", zegt Joeri Broos, zaakvoerder van Begin to DJ.

Tijdens de coronaperiode in het voorjaar zijn veel mensen op zoek gegaan naar een nieuwe hobby, zoals dj'en. Volgens de zaakvoerder van Begin to DJ is dj'en de perfecte hobby om aan te leren als je in je kot moet blijven.

De interesse in het dj-vak stijgt. Het succes van dj's zoals Dimitri Vegas & Like Mike heeft daar zeker iets mee te maken.

Joeri Broos, DJ & zaakvoerder 'Begin to DJ'

De dj-school in Steenokkerzeel geeft al sinds 2015 individuele workshops en coaching aan startende dj's. Sinds corona zijn de workshops nog populairder geworden. Door de grote toename van inschrijvingen heeft de school beslist om te verhuizen naar een grotere locatie, een modern gebouw tegenover de militaire luchthaven van Melsbroek. 

Radio 2

Naast de privélessen start er in januari een dj-academie voor kinderen en tieners. Tijdens de dj-workshop leren ze alle kneepjes van het vak, van de opbouw van een dj-set tot het draaien met originele vinylplaten. Het team van Begin to DJ wil net zoals andere muziekconservatoria professionele opleidingen aanbieden.   

Volgens Broos is één ding al zeker: "Als festivals en feesten terug mogelijk zullen zijn, staat er een hele nieuwe lichting dj's klaar". 

Meest gelezen