Look I Like

Oostends bedrijf ziet 5 kerstmarkten in het water vallen: "Beslissing komt bijzonder hard aan"

Er mogen geen kerst- of wintermarkten georganiseerd worden en dat komt bijzonder hard aan bij het Oostends bedrijf "Look I Like". Zij organiseren 5 kerstmarkten, onder meer in Oostende en Gent.

Niet alleen de horeca, maar ook de evenementensector krijgt nog maar eens een opdoffer van formaat. Er mogen namelijk geen kerst- of wintermarkten georganiseerd worden. "We wisten een paar uur op voorhand dat dit onderwerp vrijdag besproken ging worden tijdens het overlegcomité", zegt Quinten Goekint van Look I Like aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Toen de beslissing uiteindelijk genomen was, was ik in shock. Nu is dat gevoel al een beetje gezakt, maar ik blijf het moeilijk hebben."

"Aan de ene kant zijn we blij dat we het nu weten, maar aan de andere kant zijn we zwaar ontgoocheld", gaat Goekint voort. "De afgelopen weken hebben we constant afspraken zitten maken met de gemeentebesturen waar we mee samenwerken. We hebben dus bijzonder hard gewerkt aan een coronaproof verhaal. Dat ging van een kerst-of wintermarkt verspreid in de gemeente of stad tot een parcours dat de bezoekers moesten volgen. Alle ideeën gingen de komende dagen een goedkeuring krijgen van de gemeenten of steden."

We hebben bijzonder hard gewerkt aan coronaveilige kerstmarkten, maar het heeft niet mogen zijn

Verloren jaar

"Het harde werk dat we geleverd hebben, is door 1 beslissing in het water gevallen", zegt een zwaar ontgoochelde Goekint. "Dit jaar is echt een verloren jaar voor ons. En niet alleen voor ons. Denk maar aan de standhouders waar we mee samenwerken. Hun personeel valt nu ook zonder werk. En dan hebben we het nog niet gehad over de onderaannemers, leveranciers en jobstudenten. Al die mensen worden onrechtstreeks ook geraakt door de beslissing om geen kerst-en wintermarkten te organiseren. Het zal grote economische en menselijke gevolgen hebben."

Meest gelezen