Archieffoto
Sylvia Schug

Brasschaatse hoteluitbater is creatief met horecalockdown: voor 20 euro kamer boeken op voorwaarde dat je blijft eten

Hotel - restaurant 't Klokkenhof in Brasschaat pakt dezer dagen uit met een speciale "horecalockdown stunt": het verhuurt kamers voor 20 euro per nacht, op voorwaarde dat je met twee blijft dineren. Sinds maandag moeten alle restaurants en cafés weer dicht blijven in de strijd tegen het coronavirus. Maar hotels mogen wel nog eten serveren aan gasten die er verblijven. "Door onze leegstaande kamers tegen een kleine prijs te verhuren, hopen we toch nog het hoofd boven water te houden", zegt uitbater Peter Van Berkel. 

Peter Van Berkel beseft dat hij creatief met de nieuwe coronamaatregelen omspringt. "Maar het is nu eenmaal toegelaten dat hotelgasten wel in ons restaurant eten", legt hij uit. "Ik ben er ook van overtuigd dat het vooral cafés zijn waar het coronavirus zich verspreidt en dat restaurants echt wel coronaproof kunnen werken. In ons restaurant is plaats voor meer dan 200 personen. Als alle kamers verhuurd zijn, hebben we maximaal 46 gasten. Dat is dus maar een fractie en dus kunnen we iedereen goed spreiden."

Bekijk hier de reportage van "Het Journaal" en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Ik heb een groepsboeking van 6 kamers op één naam. Die mensen mogen van ons niet aan één tafel zitten.

Peter Van Berkel - uitbater 't Klokkenhof

Van Berkel zegt zelfs dat hij strenger zal zijn dan de huidige regels voorschrijven. Tot voor de verplichte sluiting van de restaurants en cafés mochten op restaurant maximaal 10 mensen aan één tafel zitten. Op dit moment is dat volgens Van Berkel niet gespecifieerd: "Er staat alleen in de regels dat  hotelgasten mogen blijven eten. Maar er staat niet meer bij met hoeveel ze aan tafel mogen zitten. Wij hebben zelf beslist om gasten per kamer aan een tafel te zetten." 

"Zo heb ik vanavond een groepsboeking", gaat hij voort. "Het gaat om 6 kamers die geboekt zijn op één naam. Die mensen mogen van ons niet aan één tafel zitten. Ik zal ze wel in elkaars buurt zetten, of zelfs in een aparte hoek, maar met de nodige afstand tussen de tafels."

Slapen niet verplicht

Intussen komen er toch ook wat negatieve reacties op hun actie. "Ja, ik heb ervan gehoord. Maar ik had zelf al eens gepolst bij onze vaste klanten of ze er open voor zouden staan en zij reageerden positief."

De gasten hoeven ook niet te blijven slapen. "Iedereen wordt ingeschreven zoals het hoort en krijgt ook een sleutel. Maar als ze in de buurt wonen en gewoon naar huis willen, dan kan dat." Hij zegt in elk geval niet meer gasten toe te laten dan er kamers en bedden zijn. 

Meest gelezen