Pfizer in Puurs is gestart met productie van coronavaccin

In de fabriek van geneesmiddelenfabrikant Pfizer in Puurs-Sint-Amands zijn al enkele honderdduizenden flesjes van het coronavaccin van de band gerold. Het vaccin wordt momenteel nog getest. Als het wordt goedgekeurd, kunnen ze de productie alvast opdrijven naar 100 miljoen dosissen tegen eind dit jaar.

Ook al moet het vaccin nog worden goedgekeurd, toch is Pfizer al met de productie ervan begonnen. Momenteel wordt het vaccin op zo'n 40.000 mensen getest in de VS en Duitsland. Als het wordt goedgekeurd, kan Pfizer de productie opschroeven. Tegen eind dit jaar zou het 100 miljoen dosissen kunnen leveren. Tegen eind volgend jaar 1,3 miljard.

We zijn in gesprek met de Europese Commissie om ervoor te zorgen dat de lidstaten, waaronder België, toegang kunnen krijgen tot ons vaccin
Koen Colpaert, woordvoerder Pfizer

"We zijn in gesprek met de Europese Commissie om ervoor te zorgen dat de lidstaten, waaronder België, toegang kunnen krijgen tot ons vaccin, als de klinische studie en de wettelijke goedkeuring succesvol zijn", zegt woordvoerder Koen Colpaert. "We zijn ervan overtuigd dat de wetenschap zal overwinnen. Onze prioriteit blijft de ontwikkeling van een veilig en effectief vaccin om deze pandemie te helpen beëindigen." Naast de fabriek in Puurs, worden de vaccins ook nog in een fabriek van Pfizer in Michigan in de Verenigde Staten gefabriceerd.

Meest gelezen