SOBERKA Richard / hemis.fr

Politie moest ingrijpen tijdens laatste weekend dat cafés open waren in Gent

De Gentse politie moest ingrijpen tijdens het laatste weekend dat de Gentse cafés open waren omdat de coronaregels niet overal werden gevolgd. Er werden enkele lockdownfeestjes stilgelegd en twee cafés bleken nog open na sluitingstijd. Er zal de komende weken streng gecontroleerd worden, waarschuwt de burgemeester.

"Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het is van groot belang dat we de regels naleven", zegt de Gentse burgemeester Mathias De Clercq. Hij gaf de politie de opdracht om streng te controleren. 

Zondag heeft de politie na sluitingstijd om 23 uur, twee cafés verplicht te sluiten omdat de regels niet werden nageleefd. 9 uitbaters van horecazaken kregen een boete van 750 euro omdat het sluitingsuur niet werd nageleefd, maar ook omdat het personeel geen mondmasker droeg en de namen van de klanten niet correct werden bijgehouden. 

Er zijn dit weekend ook 4 lockdownfeestjes stilgelegd. 75 mensen kregen een gasboete opgelegd en er zijn 108 processen-verbaal uitgeschreven. 

kasto80

Meest gelezen