Radio 2

Radio 2-presentator in quarantaine: "Ik presenteer nu weekje van thuis"

Herbert Verhaeghe, de middagpresentator van Radio 2 West-Vlaanderen, moet 1 week in quarantaine. Een van zijn kinderen is besmet met het coronavirus. "Ik presenteer nu een weekje van thuis", zegt hij. "De luisteraar zal het niet eens merken."

Presentator en zanger Herbert Verhaeghe uit Kuurne zit sinds vorige week donderdag in quarantaine, nadat een van zijn kinderen besmet bleek met het coronavirus. "Donderdag kregen we het resultaat te horen", zegt Verhaeghe. "Sindsdien zitten al onze gezinsleden in quarantaine en dat voor 7 dagen." Vandaag wordt de rest van het gezin getest. "Hopelijk is de uitslag negatief, want anders moeten we nog langer in thuisisolatie."

"Persoonlijk heb ik er niet veel last van", zegt hij. "De zieke leeft en eet op de slaapkamer. We brengen telkens een plateau met eten naar boven. Als we naar beneden gaan, ontsmetten we die plateau. Zo is de kans op besmetting erg klein. Ondertussen werken mijn vrouw en ik van thuis en dat lukt goed. Ik kan de middagshow presenteren via een speciaal toestel. De luisteraar zal het verschil niet eens merken."

Hulp van familie

"Ik ben erg dankbaar voor de steun die we krijgen van familie en vrienden", zegt de West-Vlaamse presentator. "Zo speelt de zieke vanop afstand een gezelschapsspel met enkele familieleden. Het is tof om te zien hoe de zieke daarvan opleeft. Het spel heet "Black Stories". Echt een aanrader. Dit weekend mocht de zieke van ons even naar de tuin, om een frisse neus te halen. Voor de rest leeft de zieke altijd op de slaapkamer."

"Ondertussen hou ik me thuis bezig met het voorbereiden van mijn middagprogramma", besluit Verhaeghe. "Ik probeer mijn nieuwste single "Zonder jou (een verloren man)" ook te promoten vanachter mijn computer. Normaal gezien mocht ik bij de collega's van Radio 2 in Brussel mijn nieuwste single zingen, live op de radio. Dat gaat nu niet door. Maar: uitstel is geen afstel. Gezondheid gaat voor op alles."

Herbekijk ook de journaalreportage van 19 oktober over de verstrengde coronamaatregel:

Videospeler inladen...

Meest gelezen