200 banen bedreigd bij cabinepersoneel Ryanair, bijna dubbel zoveel als eerder gezegd

Bij het cabinepersoneel van lagekostenmaatschappij Ryanair staan geen 106, maar 200 banen op de helling. Dat hebben de vakbonden vernomen tijdens een webcast voor het personeel. 

Iets meer dan een maand geleden meldde de luchtvaartmaatschappij al dat het aantal bedreigde banen toenam, van een tachtigtal in juli naar 106 ontslagen bij het cabinepersoneel en 66 bij piloten. Het aantal bedreigde banen bij de piloten verandert nu niet.

Volgens Ryanair zijn er meer ontslagen doordat er ook de komende maanden minder vluchten zullen zijn als gevolg van de coronacrisis, maar dat geloven de vakbonden niet. Hans Elsen van ACV Puls: "Er is in ons land tijdelijke werkloosheid, dus ze hebben die ontslagen niet nodig om de winter door te komen. En in het voorjaar hebben ze weer personeel nodig, dus ze willen gewoon druk zetten op de loon- en arbeidsvoorwaarden."

Bij Ryanair in ons land werken iets meer dan 500 mensen, van wie het merendeel op de luchthaven van Charleroi. Bij het cabinepersoneel werken 370 mensen, dus daar zouden de ontslagen flink boven de helft liggen. 

Meest gelezen