Scholen meer en meer onder druk door toenemende besmettingen

Alsmaar meer scholen in Limburg ondervinden problemen door het coronavirus. Leerkrachten of leerlingen raken besmet waardoor grotere groepen in quarantaine moeten. In As gaat de gemeentelijke basisschool deze week helemaal dicht. De hogescholen PXL en UCLL, die tot nu toe in fase geel werkten, zullen de komende dagen en weken ook verstrengen.

In As heeft burgemeester Tom Seurs (Voluit!) de gemeentelijke basisschool preventief gesloten. Ze blijft al zeker dicht vanaf vandaag tot vrijdag. Gisteravond laat was duidelijk geworden dat een derde leerkracht van de school met corona was besmet. "Door een personeelstekort zijn we genoodzaakt de school wegens overmacht voor minstens één week te sluiten. De ouders worden vandaag nog geïnformeerd. Voor de kinderen wordt noodopvang voorzien in de gebouwen van de gemeentelijke opvang Peter Pan," aldus de burgemeester. 

In basisschool De Letterberg in Tessenderlo zijn twee leerlingen en een leerkracht positief getest. Na overleg met het CLB zijn daarop drie klassen - 60 leerlingen - en vijf leerkrachten in quarantaine moeten gaan. Het is nu wachten op de resultaten van hun testen.  In Kinrooi blijft de eerstegraadsschool Mosa-RT zeker vandaag dicht nadat verschillende leerkrachten positief testten. In het Sint-Jan Berchmansinstituut in Zonhoven zijn 8 leerkrachten in quarantaine. 

Hogescholen naar code oranje?

De hogescholen PXL en UCLL schakelen de komende periode wellicht over van code geel naar oranje. Daarover moet eerst nog overlegd worden tussen de hogescholen en de crisiscellen van Hasselt, Genk en Diepenbeek, waar beide scholen vestigingen hebben. Directeur Ben Lambrechts van PXL geeft nu al aan dat hij vanaf woensdag naar code oranje wil met minder studenten naar de campus, grote groepen weren, meer online lessen en aanpassing van de catering. 

Meest gelezen