Blijven slapen op hotel: een achterpoortje om uit eten te gaan nu cafés en restaurants dicht zijn?

De enige manier om de komende weken (en misschien maanden) uit te gaan eten is door op hotel of B&B te gaan. Want zij mogen wél nog eten serveren, op voorwaarde dat de klant blijft overnachten. Sommige uitbaters spelen daarop in en heten gasten welkom voor een diner én logies.

Uit gaan eten en meteen ook blijven slapen, wordt dat de nieuwe trend de komende weken nu cafés en restaurants gesloten zijn? Hotels en B&B's mogen in elk geval open blijven en eten en drinken serveren. Er zijn wel bepaalde voorwaarden: je moet blijven overnachten, je mag maar met vier aan een tafel zitten en geen alcohol meer bestellen na 20 uur 's avonds.

Een kleine rondvraag van Radio 2 Vlaams-Brabant leert ons dat grote zakenhotels of hotelketens het heel beperkt houden wat eten betreft. Veel seminaries en vergaderingen zijn sowieso afgelast en alles weer opstarten voor wat zakengasten is moeilijk. 

Hotel-, wijn- en brasseriegroep Lodge denkt net als de meeste horecamensen nog na hoe ze het gaan aanpakken. Zo zal mogelijk enkel brasserie en hotel De Pits in Heusden-Zolder volledig blijven draaien. De zaken in Leuven en Aarschot zullen enkel een beperkt aanbod hebben voor de hotelgasten.

Bij hotel en restaurant Les Eleveurs in Halle denken ze eraan om het restaurant weer te openen als je boekt om te komen slapen. Uitbaatster Amanda De Brouwer kreeg al enkele mails met de vraag of het kan. Ze bekijkt nu met haar broer Andy De Brouwer van het restaurant of ze in het weekend of op één avond het restaurant zouden openen. Daarna zitten ze nog samen met het personeel. Les Eleveurs heeft 16 hotelkamers. 

Ook Jasmina Loots van hotel Pluimpapaver in Rillaar wil extra mensen lokken om te komen eten en te overnachten: "Ja, dat staat zo in het koninklijk besluit, wij mogen onze klanten diner en ontbijt serveren. We hebben ondanks corona sowieso klanten deze week, maar we willen graag ook andere mensen lokken."

"Dat je 'moet' blijven slapen, zou ik zeker geen straf noemen. Je zit hier in het prachtige groene Hageland, ideaal om te wandelen of te fietsen, ik zou het eerder beschouwen als een cadeau. Ik kook met streekproducten en seizoensgebonden. Het diner serveren we om 19 uur, dan is er zeker tijd om wijn of bier te bestellen. Vanaf 20 uur mag dat niet meer, maar de tijd van de zware pousse-cafés is toch voorbij. Wij verwelkomen met volle plezier iedereen die lekker wil eten en ontspannen, en dat helemaal coronaveilig."

Meest gelezen