BELGA/VAN ASSCHE

Verenigingen in Wingene mogen tijdelijk geen activiteiten organiseren

De verenigingen in Wingene mogen minstens 2 weken geen activiteiten meer organiseren. Het gaat slecht met de coronacijfers in de gemeente en de verenigingen lijken daar een rol in te spelen. 

Een kaartnamiddag van de seniorenvereniging, pleinspelen met de chiro, zelfs een training van de voetbalclub, ... de komende 2 weken mag het allemaal niet doorgaan in Wingene. Dat heeft het gemeentebestuur beslist in samenspraak met de provincie. De maatregel moet voorkomen dat corona zich verder verspreidt.

Uit de lokale contactopsporing blijkt namelijk dat mensen met een rijk verenigingsleven, en dan vooral jongeren, een belangrijke bron van besmetting zijn. Burgemeester Hendrik Verkest: "We hebben gemerkt dat een aantal besmettingen komen van mensen die bijvoorbeeld studeren in Gent, hier op zaterdag voetbal spelen, dan ook nog eens actief zijn in de jeugdclub en leider zijn in de plaatselijke jeugdbeweging. Die mensen komen op zo veel plaatsen langs, dat het niet meer mogelijk is om bijvoorbeeld die ene leidersgroep in quarantaine te steken. We zitten ondertussen in alarmfase 3, dus het is hoog tijd om ernstige maatregelen te nemen."

Een aantal besmettingen komen van jongeren die bijvoorbeeld in Gent studeren, hier voetballen, actief zijn in de jeugdclub en ook nog eens leider zijn. 

Burgemeester Hendrik Verkest

De reacties op de beslissing zijn verrassend positief volgens de burgemeester. "Er waren mensen die ons zelf al suggereerden om de activiteiten van de verenigingen even stil te leggen, omdat ze ook beseffen dat het niet goed gaat."

De maatregel wordt volgende week al geëvalueerd, maar geldt voorlopig voor 2 weken.  

Meest gelezen