Natuurhulpcentrum Oudsbergen

Tweede wolf doodgereden in Oudsbergen: "Dat is jammer genoeg de tol van het verkeer"

Vanmorgen rond 6 uur is er in Oudsbergen een wolf doodgereden. Dat gebeurde op de baan tussen Meeuwen en Gruitrode. De wolf is intussen weggehaald door het Natuurhulpcentrum van Oudsbergen.

Rond 6 uur vanmorgen is op de baan van Gruitrode richting Meeuwen een tweede wolf aangereden. De jonge wolf komt uit de roedel die vorige week ook al een wolf is verloren, zegt Sil Janssen van het Natuurcentrum van Oudsbergen: “Het is een van de vier welpen waarvan er nu nog twee over zijn. We hebben geen uitgebreid onderzoek gedaan, maar volgens ons was het dier op slag dood. Een kwartier na de aanrijding was de politie er, maar het dier was al overleden.”

(lees verder onder de foto)

Natuurhulpcentrum Oudsbergen

Er vielen verder geen gewonden, en er was ook weinig schade aan de bestelwagen die het dier aangereden heeft, die is dan ook meteen kunnen doorrijden: “Dat is jammer genoeg de tol van het verkeer op dit moment”, gaat Janssen verder. “Je moest eens weten hoeveel reeën er aangereden worden, maar ook andere dieren. Alleen de wolf springt nu natuurlijk in beeld. Het enige wat kan helpen zijn wildviaducten, rasters of omheiningen die de dieren kunnen beschermen. Maar ook om de mensen te beschermen, want zo’n groot dier dat de straat overloopt, is altijd risicovol voor weggebruikers.”

Meest gelezen