Alice S. / BSIP

Zit je met een liedje in je hoofd en je wilt weten wat het is? Ook Google kan het nu opzoeken als je het neuriet

Het gebeurt wel eens dat je met een liedje in je hoofd zit, maar dat je te weinig tekst kent om op te zoeken om welk nummer het gaat. Internetzoekmachine Google kan dat liedje nu opzoeken als je het neuriet. 

Google heeft de nieuwe zoekmethode vorige week voorgesteld. Ze is beschikbaar via de app van Google en via Google Assistant. Als je het liedje 10 tot 15 seconden neuriet, fluit of zingt, gaat de zoekmachine op zoek naar mogelijke resultaten. Je krijgt verschillende liedjes voorgesteld en er staat ook bij hoeveel kans er is dat dit het liedje is waar je naar op zoek bent. Volgens Google hoef je niet toonvast te kunnen zingen.  

Het idee is niet nieuw. De app SoundHound biedt al veel langer die mogelijkheid. Google introduceert de functie nu omdat gebruikers blijkbaar heel vaak op zoek zijn naar liedjes waarvan ze de titel niet kennen. Volgens Aparna Chennapragada, de vice-president van Google, krijgt de zoekmachine zo'n 100 miljoen keren per maand de vraag "welk liedje speelt er". 

Meest gelezen