Radio 2

100 café- en restaurantuitbaters uit Ieper zetten chrysant voor gesloten deur: "Teken van rouw"

Zo'n 100 café- en restaurantuitbaters zijn chrysanten komen ophalen op de Markt van Ieper. Normaal gezien worden die bloemen rond Allerzielen op de graven van geliefden gezet. Maar de horeca-uitbaters gaan ze voor hun gesloten deur plaatsen als teken van rouw.

De horeca-uitbaters uit Ieper zijn in rouw en dat hebben ze laten merken door chrysanten voor de deur van hun zaak te plaatsen. Vooral de uitbaters van restaurants snappen niet waarom ze geen gasten meer mogen ontvangen. Ze hebben na de lockdown flink geïnvesteerd om klanten op een veilige manier te kunnen ontvangen. En dat is ook altijd relatief goed verlopen.

"De horeca krijgt nu wel een compensatie van de overheid, maar dat geld had beter besteed kunnen worden", zegt Natascha Feliers van hotel Ariane. Bij dat hotel is ook een restaurant. "Ze hadden dat geld beter gebruikt om in te zetten op sensibilisering en om gerichtere controles te doen. De overheid moest volgens mij strenger optreden tegen de café- en restaurantuitbaters die geen rekening hielden met de regels. Nu zijn we allemaal gestraft en dat is verschrikkelijk."

Radio 2

Meest gelezen