Google Street View

Na zeven scouts nu ook 17 spelers van VK Linden besmet met coronavirus

Bij voetbalclub VK Linden, een deelgemeente van Lubbeek is een groot deel van de eerste ploeg besmet geraakt. Het gaat om 17 spelers van de 20. Vorige week raakten ook al zeven leden van de scouts van Linden besmet.

In Linden, bij Lubbeek, zijn 17 van de 20 spelers van VK Linden besmet met het coronavirus.  De spelers zitten nu in quarantaine om verder verspreiding van het virus te voorkomen. Vorige week werd ook de scouts van Linden getroffen, toen bleek dat zeven leden positief testten. 70 andere leden wachten nog op de uitslag van de test. Toch hebben de twee zaken niets met elkaar te maken, zegt burgemeester Theo Francken (N-VA): "Ze zijn gaan voetballen in Sint-Ulriks-Kapelle in het Pajottenland, en daar is het misgelopen. De spelers hebben moeten douchen in heel kleine en smerige douches, en daar moet het fout gelopen zijn. Nu zitten ze allemaal in quarantaine, 17 van de 20 spelers van de A-ploeg."

“Daar is niets van aan. Wij hebben onze inlichtingen genomen bij de corona-adviseur van de regio Lubbeek, de regio van VK Linden, dus niet onze eigen adviseur, en die heeft ons schriftelijk bevestigd dat de besmetting niet bij ons kan gebeurd zijn”, zegt covoorzitter Robert Vandermeulen van Bodegem Kapelle United. “Omdat er een incubatieperiode van drie tot zeven dagen is. Ze zijn naar ons gekomen met iemand die corona heeft. Ze zijn komen spelen met een volledige ploeg, en daar was een speler bij met symptomen, en ze hebben ons in gevaar gebracht. Dat ze dan samen gaan douchen en het virus daar verspreid wordt, heeft niks te maken met het feit dat onze douches proper, vuil, groot of klein zijn. We wachten dus nog op excuses van VK Linden en van Theo Francken in het bijzonder.”

"Ik wil iedereen nogmaals oproepen om de coronamaatregelen strikt na te leven", gaat Francken verder.  "Het is echt belangrijk om de zorg draaiende te houden in ons land.”  De leden van scouts en gidsen Sint-Kwinten die vorige week op corona getest werden, kennen later op de dag het resultaat.

Meest gelezen