Radio 2

18 graven beschadigd in Beernem: "We tillen hier bijzonder zwaar aan"

In Beernem is de begraafplaats Sint-Amandus gesloten, nadat minstens 18 graven beschadigd zijn. Vandalen hebben de dekstenen telkens een paar centimeter verschoven. De begraafplaats blijft tot vrijdagmiddag gesloten om te kijken of er nog andere graven beschadigd zijn en om alles weer te herstellen. 

De bezoekers van de begraafplaats en de familieleden van de mensen die er begraven liggen, vinden het vandalisme zeer onrespectvol. "Het is echt koffiedik kijken naar waarom mensen dit doen", zegt burgemeester Jos Sypré (CD&V). "De politie onderzoekt de zaak. Meer kan en mag ik ook niet zeggen. Ik til er persoonlijk zeer zwaar aan, want grafrust moet altijd gerespecteerd worden. We gaan de vandaal of vandalen zeer streng aanpakken."

Meest gelezen