187 senioren van flatgebouw in Wemmel in quarantaine: "Het OCMW zal maaltijden voor de deur zetten"

De 187 bewoners van Residentie Geurts in Wemmel moeten tien dagen in quarantaine nadat vijf bewoners positief testten op corona. Residentie Geurts is een flatgebouw waar ouderen zelfstandig wonen. Zij moeten nu zoveel mogelijk in hun appartement blijven. Het OCMW zal maaltijden brengen. 

"Op dit moment hebben vijf bewoners positief getest op COVID-19", zegt OCMW-voorzitter Armand Hermans. "Gezien de interactie tussen de bewoners, is beslist om iedereen in quarantaine te plaatsen, in afwachting van een volgende test. Volgende maandag zullen àlle bewoners getest worden en dan kunnen we zien of het om een grote uitbraak gaat en of we de quarantaine al dan niet verlengen."

Het OCMW zorgt voor eten, voor de was en het ophalen van vuilnis

Bewoners van Residentie Geurts hebben de mogelijkheid om samen te eten in het restaurant van de residentie. Maar nu moet iedereen zoveel mogelijk in zijn appartement blijven. "Zo weinig mogelijk contact met de buitenwereld, is belangrijk", zegt Armand Hermans. "Huisartsen en verpleegkundigen hebben wel nog toegang. En het OCMW zorgt voor maaltijden, die worden geleverd aan de deur van elk appartement. Wij zorgen ook voor de was en voor het ophalen van vuilnis."

Vanaf morgen wordt een noodnummer geïnstalleerd voor bewoners en familieleden die vragen hebben over de situatie in residentie Geurts in Wemmel. 

Meest gelezen