Stad Antwerpen: www.slimnaarantwerpen.be

Wanneer komt de eerstvolgende tram? Is de batterij van de dichtsbijzijnde deelauto nog opgeladen? Ook die info vind je nu op Slim naar Antwerpen 

De routeplanner op de website en de app Slim naar Antwerpen heeft er nieuwe functies bijgekregen. Zo kan je nu ook de actuele reistijden van De Lijn bekijken en nagaan waar de dichtstbijzijnde deelfietsen, -auto's en -steps staan. Daarnaast kan je ook zien hoe druk het is in Antwerpen. Verder werd er ook nog informatie toegevoegd over de verschillende parkeertarieven en hoe je je parkeerplaats kan betalen. De routeplanner kan je de naast de snelste, ook de goedkoopste en de actiefste route geven.

De website Slim naar Antwerpen werd eind 2017 gelanceerd en sinds juni 2018 is er ook een app. Nu is er aan de routeplanner heel wat extra informatie toegevoegd. Het gaat om actuele gegevens over trams en bussen van De Lijn, over de stadsvelo's en over deelauto's, -fietsen en -steps die door commerciële bedrijven in de stad worden aangeboden. 

Realtime data

Op de interactieve kaart kan je meteen zien welke vervoersmiddelen in de onmiddellijke omgeving te vinden zijn. Je kan daarbij aanduiden of je 5 minuten of meer wil wandelen en in welke vervoersmiddelen je geïnteresseerd bent. Bij bussen en trams kan je nagaan wanneer ze precies aan de halte zullen zijn. Bij de stadsvelo's kan je bekijken of er wel genoeg fietsen staan in het station van je keuze. En wil je liever een deelauto, of -step dan kan je zien of de batterij van het voertuig nog voldoende geladen is. 

Snel? Of liever actief?

Wil je van A naar B in of rond de stad Antwerpen, dan geeft de routeplanner niet alleen de snelste, maar ook de goedkoopste en de actiefste route geeft, voor wie graag fietst of wandelt. Wie toch met de auto komt, kan meteen zien wat een parkeerplaats zal kosten en hoe je die kan betalen. 

De website werd dit jaar al 760.000 keren bezocht en gemiddeld 40.000 keren per maand wordt de routeplanner geraadpleegd. De app werd sinds juni 2018 al 28.000 keren gedownload. Die is beschikbaar in 4 talen en wordt ook door buitenlandse toeristen gebruikt. 

Meest gelezen