Radio 2

Basisschool in Zwalm helemaal dicht na coronabesmetting: "Bijna 200 kinderen naar huis gestuurd"

De Vrije Basisschool Munkzwalm in Zwalm gaat dicht tot na het weekend nadat verschillende leerkrachten en leerlingen besmet zijn geraakt met het coronavirus.  "We konden enorm snel optreden", zegt directeur Geert Wildemeers.  

In Zwalm stijgt, net zoals elders in Vlaanderen, het aantal coronabesmettingen fors de voorbije 2 weken. Er zijn nu 22 besmettingen. Ook enkele leerlingen van de Vrije Basisschool in Munkzwalm én enkele leerkrachten testten positief en dus gaat de school tijdelijk dicht. Hoeveel besmettingen er precies zijn, is nog niet bekend. Zo'n 200 leerlingen en 15 leerkrachten zijn deze ochtend naar huis gestuurd.

De meeste klassen kunnen na het weekend hopelijk heropstarten, voor de kleuters is dat pas na de herfstvakantie opnieuw mogelijk. 

Geert Wildemeersch, directeur van de Vrije Basisschool Munkzwalm

Alle betrokkenen moeten nu tijdelijk in quarantaine om nieuwe besmettingen te vermijden. "Het is de bedoeling dat de gewone leerjaren na het weekend opnieuw op school terecht kunnen. Voor de kleuterafdeling en 1 groep van de lagere school zal dat niet meer lukken. De kinderen van die klasjes moeten tot na de herfstvakantie thuis blijven", zegt directeur Geert Wildemeersch. 

Het is enorm rap moeten gaan. We hebben de ouders pas deze ochtend kunnen inlichten.

Geert Wildemeersch, directeur van de Vrije Basisschool Munkzwalm

"Het CLB heeft enorm goed werk geleverd", zegt Wildemeersch nog. "Er was eerder al 1 leerkracht besmet, maar dan kregen we berichten over nieuwe besmettingen. We beseften dat we snel zouden moeten handelen en dat we klassen zouden moeten sluiten. Uiteindelijk is beslist om de school helemaal te sluiten." De school had dit weekend ook een afhaaleetfestijn gepland. Dat wordt uitgesteld. 

kasto80

Meest gelezen