Harold Versteeg

Drugslab ontdekt in vrachtwagen Kinrooi: "In vrachtwagen werden grondstoffen voor synthetische drugs aangemaakt"

Tijdens een huiszoeking in een woning in het Ruttenstraatje in Kinrooi trof de lokale politie een cannabisplantage aan. In de tuin stond ook een vrachtwagen, daarin werden grondstoffen aangemaakt voor synthetische drugs. 

"In de vrachtwagen stonden een reeks vaten met chemische stoffen", vertelt Bruno Coppin van het parket. “Vermoedelijk gaat het om een zogenaamd conversielab dat grondstoffen aanmaakt om nadien drugs mee te maken”. De civiele bescherming heeft alles intussen opgeruimd. Omdat er een opvallende chemische geur rond de vrachtwagen hing werd ook de milieu-ambtenaar van de gemeente erbij geroepen. “Om na te gaan of de bodem vervuild is.”

Tijdens de huiszoeking maandag werden vier mensen opgepakt, vanochtend werd een vijfde verdachte opgepakt in Oudsbergen. De onderzoeksrechter heeft drie van hen aangehouden.

Meest gelezen