Kaboompics

Geen dumpingprijzen de komende weken bij Limburgse hotels

De grote spelers in de Limburgse hotelwereld hebben afgesproken om hun hotelkamers niet aan dumpingprijzen aan te bieden, als mensen ook bij hen blijven dineren. Een hotel in Brasschaat doet dat wel. Wij willen het spel eerlijk spelen, zo klinkt het in de Limburgse hotelwereld.

Commotie vandaag als blijkt dat een hotel in Brasschaat zijn kamers aanbiedt aan 20 euro per nacht, als mensen er ook blijven dineren. "Dat zal in Limburg niet gebeuren", zegt Ludo Geurden, voorzitter van Horeca Vlaanderen en ook uitbater van Hotel Mardaga in As. "We kunnen natuurlijk niet vermijden dat er enkelingen zijn die de kantjes eraf lopen, maar de afspraak onder de grote hotels en ketens in Limburg is dat we het spel eerlijk spelen."

De afspraak onder de collega's is dat we het spel eerlijk spelen

Het zijn uiteraard wel mondelinge afspraken, maar de hoteluitbaters op het overleg willen die respecteren. De hotels gaan wel de openingsuren van hun restaurant vervroegen, omdat ze vanaf 20.00 uur geen alcohol meer mogen serveren. 

Win-winsituatie

Voor de vele Limburgse B&B's ligt de zaak vaak moeilijker, omdat de meeste geen diner serveren. Maar ook daar zijn er enkele creatief geweest en hebben voor een win-winsituatie gezorgd. Ze werken namelijk samen met lokale restaurants die afhaalgerechten aanbieden. Op die manier hebben ze enkele klanten kunnen overtuigen om niet te annuleren. Maar heel wat andere B&B's zien wel heel wat annulaties voor komend weekend en de herfstvakantie. Een vakantiepark zoals De Vossemeren bijvoorbeeld heeft dan wel weer een behoorlijke bezetting tijdens de herfsvakantie. 

Meest gelezen