Genk wil contactopsporing organiseren samen met de buurgemeenten

De stad Genk wil graag samenwerken met de buurgemeenten om aan contactonderzoek te doen. Genk zit samen met Zutendaal, As, Oudsbergen en Bree in een eerstelijnszone en wil deze gemeenten ondersteunen. 

Met contactonderzoek worden mensen opgebeld die in contact zijn gekomen met een besmet persoon. Die krijgen dan adviezen over wat ze best doen om te voorkomen dat er weer anderen worden besmet met COVID-19. Genk wil nu voor dat onderzoek samenwerken met de buurgemeenten. Burgemeester Wim Dries (CD&V): “Ik denk dat vele centrumsteden de vraag gaan stellen om het wat breder te doen en dan moeten we bekijken hoe we dat kunnen organiseren. Ik hoop dat we een motor kunnen zijn om dat op vele plaatsen uit te rollen, waarbij we met vereende krachten dit contactonderzoek op lokaal niveau zo goed mogelijk kunnen doen.”

Financiële steun

Vandaag besliste de Vlaamse regering dat centrumsteden zoals Genk en Hasselt financiële steun krijgen voor de contactopsporing bij hun besmette burgers. Net als de 11 andere Vlaamse centrumsteden krijgen ze 100 euro per telefoon met een besmette persoon. Volgens de Vlaamse overheid kennen lokale contactopspoorders de wijken beter en weten ze waar de meest kwetsbare personen wonen.

Meest gelezen