Grimbergen gaat sluikstorten beter aanpakken en doet daarvoor een beroep op intercommunale Incovo

Grimbergen gaat de afvalintercommunale Incovo inschakelen voor de uitbating van de recyclageparken. Grimbergen wil het sluikstorten in de gemeente beter aanpakken en bij Incovo hebben ze daarvoor de nodige expertise zoals camerabewaking.

Voor de huisvuilverwerking is de gemeente Grimbergen aangesloten bij de intercommunale Intradura, dat blijft zo. Maar om sluikstorten beter te kunnen aanpakken, gaat Grimbergen samenwerken met  afvalintercommunale Incovo. "Voor de uitbating van containerparken en het afvalbeleid doen we een beroep om Incovo omdat zij daar meer ervaring mee hebben", zegt schepen Yves Verberck. "Zij kunnen ook de nodige middelen inzetten zoals camerabewaking, en ze zijn ook gespecialiseerd in het opruimen van afval."

Het probleem van sluikstorten is groot in Grimbergen, vertelt schepen Verberck. "Er moet echt iets gebeuren. Incovo heeft personeel dat GAS-boetes kan uitschrijven aan sluikstorters. Wij schieten op dat vlak te kort, dus we hopen dat we op deze manier het sluikstorten echt kunnen aanpakken."

Meest gelezen