Foto: de Plopsa Group

Grootste indoor glijbaan ter wereld van Comics Station in Antwerpen staat te koop

De grote glijbaan in het pretpark Comics Station, in het Centraal station in Antwerpen, wordt geveild. Het park werd overgenomen door Plopsa group. Het wordt ondertussen verbouwd en ook de grote glijbaan moet daarom weg.

De Plopsa Group nam eind vorig jaar Comics Station over. Dat is een pretpark dat gelegen is in het Centraal station in Antwerpen. Momenteel wordt het park verbouwd en ook de grote glijbaan moet weg.

De attractie zorgde voor heel wat structurele problemen in het park. Kinderen stapten in de glijbaan en kwamen een paar verdiepen lager uit, terwijl de ouders eigenlijk nog bovenaan stonden. Dat is lastig

Steve Van den Kerkhof van de Plopsa Group

Die glijbaan is met haar tweeëntwintig en halve meter de hoogste indoor-glijbaan ter wereld. Dat record is niet voldoende om in het pretpark te blijven staan. “De attractie zorgde voor heel wat problemen in het park, vooral wat structuur betreft”, zegt Steve Van den Kerkhof van de Plopsa Group. “Kinderen stapten in de glijbaan en kwamen een paar verdiepen lager uit, terwijl de ouders eigenlijk nog bovenaan stonden. Dat is lastig.”

5.000 euro

De glijbaan mag nu weg en dat zal via veilinghuis Vavato in Sint-Niklaas gebeuren. Tot en met 30 oktober kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. De startprijs is 5.000 euro. “We weten niet wat we moeten verwachten. Het is een uniek stuk, maar met die hoogte is de glijbaan ook moeilijk te verplaatsen."

Misschien komt het speeltuig wel ergens in het buitenland terecht. "De attractiewereld is een internationale markt. In het verleden hebben we ook al attracties verkocht in Azië, maar ook in het Midden-Oosten. Het zou me dus verbazen mocht de glijbaan in België blijven.”

"Plopsa Station Antwerp"

De verbouwingen van Comics Station zullen begin volgend jaar pas echt van start gaan. Als alles gaat volgens plan, zal het pretpark opnieuw openen in oktober van volgend jaar. Het pretpark zal dan voortaan als “Plopsa Station Antwerp” door het leven gaan.

Foto: de Plopsa Group
kasto80

Meest gelezen