Radio 2

Elvis, de tamme haan die kunstjes kan, is gestolen in Torhout: "Ik was 'm net een pirouette aan het aanleren"

In Torhout is Warre Baes, een clown en goochelaar, op zoek naar zijn haan. Die is afgelopen weekend waarschijnlijk gestolen uit het hok waar hij in zat. Het is dan ook een bijzondere haan. Het dier, Elvis genaamd, is getraind om allerlei kunstjes te doen.

Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat haan Elvis ontsnapt is. Hij kan namelijk niet vliegen en zat al 3 jaar in zijn hok. Het is ook uitgesloten dat hij opgegeten is door roofdieren, want er lagen geen pluimen. Bovendien hebben mensen in de buurt een vreemd lawaai gehoord in de nacht dat hij verdwenen is.

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Kunstjes

Warre leerde Elvis kennen tijdens zijn opleiding als dierenverzorger in het Vrij Agro-en Biotechnisch Instituut in Roeselare. "Elvis kon perfect met kinderen omgaan, waardoor hij een ideale partner was tijdens mijn goochelshows", zegt Warre. "Hij zat graag op de schouders van de kinderen of op hun hoofd. Ik was hem net ook een pirouette op commando aan het aanleren."

Meest gelezen