Jongste schepen van Vlaanderen (23) begint aan haar eerste werkdag: "Zot dat ik nu al op deze plaats zit"

Sinds gisteren is Romi Soors (CD&V) uit Lummen de jongste schepen van Vlaanderen. Ze begint vandaag aan haar eerste werkdag. Romi Soors is nog maar 23 jaar en wordt verantwoordelijk voor sport en de bibliotheek. "Ik denk daar niet altijd over na, maar het is toch zot dat ik zo jong al op deze plaats zit."

Vandaag gebeurt er een schepenwissel in Lummen. Gisteren heeft Romi Soors van de CD&V de eed afgelegd als schepen van Sport en Bibliotheek. Ze neemt daarmee de plaats in van Veerle Verboven die ontslag nam om onafhankelijk raadslid te worden. Maar wat opvallend is, is dat Romi Soors nog maar 23 jaar is en vanaf vandaag de jongste schepen van Vlaanderen. "In september wist ik dat ik de jongste schepen zou kunnen worden. Ik ben heel dankbaar dat de gemeente Lummen het vertrouwen geeft om dat mandaat waar te maken", zegt de schepen. 

Zenuwachtig, maar enthousiast

Vandaag is haar eerste en meteen wordt er veel van haar verwacht. Er staat veel overleg met de diensthoofden en de beleidscoördinator op de agenda. Daarna mag ze bewijzen in haar eerste schepencollege. Het wordt nog een spannende dag: "Gisteren was ik heel zenuwachtig voor de gemeenteraad, maar vandaag is het vooral gezonde spanning", zegt Soors. "Het is belangrijk dat ik vandaag nog goed oplet hoe alles verloopt en wat probeer te leren, maar dat houdt mij niet tegen om enthousiast het initiatief te nemen." 

Twee jaar geleden was er in Eeklo al een schepen van 23 jaar. Vorig jaar werd Bas Surmont  (CD&V) 22 jaar, schepen van Jeugd, Communicatie, Integratie en Gelijke Kansen in Wevelgem.

Meest gelezen