vrtnws

Minder ongevallen van trams met fietsers en voetgangers in Brussel

Het aantal ongevallen van trams met fietsers en voetgangers is in 2019 gedaald in Brussel. Dat is goed nieuws, omdat de tram steeds vaker uitrijdt en meer mensen de fiets gebruiken. Het aantal gewonden zakt zelfs met een derde. Dat maakt de MIVB bekend aan de start van een nieuwe sensibiliseringscampagne. 

Met negen procent is het aantal tramongevallen waar een fietser of voetganger bij betrokken was in Brussel, gedaald in 2019. En dat is een belangrijk cijfer gezien de omstandigheden vertelt woordvoerder van de MIVB An Van hamme: "Dit is het laagste cijfer sinds 2013. En dat terwijl het aantal fietsers elk jaar fors toeneemt in Brussel.  Net als de frequenties van onze trams." Concreet waren er 38 tramongevallen waarbij een voetganger betrokken was. En 15 met een fietser in 2019. 

Het aantal gewonden bij een tramongeval is gedaald met een derde. Afgelopen jaar was er ook geen enkel dodelijk slachtoffer 

An Van hamme, MIVB

Het aantal gewonden bij een tramongeval in Brussel is nog meer gezakt. "Het aantal ongevallen met een tram waar gewonden vallen is gedaald met maar liefst 33 procent. Het afgelopen jaar is er ook geen enkel dodelijk ongeval gebeurd met een tram. Wat in 2018 wel het geval was." De daling heeft volgens de MIVB te maken met de vele acties die ze ondernemen, zowel naar eigen chauffeurs als pendelaars toe. "Bij de opleiding van de bestuurders is er veel aandacht voor defensief rijgedrag en ongevallenpreventie", gaat Van hamme verder. "Daarnaast zijn er geluidssignalen als de tram aankomt en vertrekt. Er zijn meer wegmarkeringen en zigzaghekken. En er is de jaarlijkse sensibiliseringscampagne die vandaag start."

Meest gelezen