Archieffoto
Belga: themabeeld

Dakloos tijdens de nachtklok: Sint-Truiden zoekt oplossing

Daklozen leven meestal op straat, maar 's nachts moet iedereen verplicht binnen blijven door de nachtklok. In Sint-Truiden proberen ze iedereen onderdak te geven. 

Vannacht was er voor het eerst een nachtklok in België sinds de Tweede Wereldoorlog. Het is één van de maatregelen om de stijgende coronabesmettingen onder controle te houden. Je moet dus binnenblijven tussen middernacht en 5 uur 's ochtends. Maar voor daklozen is dat allemaal niet vanzelfsprekend, want zij hebben geen onderdak.

In Sint-Truiden proberen ze hen te helpen. Schepen van Armoede Pascy Monette (Open VLD): "Niemand moet op straat leven op ons grondgebied. Na kantooruren kan je terecht bij de politie voor hulp, en zijn afspraken gemaakt met het OCMW. Tijdens de kantooruren gaan wij aan de slag en proberen wij een oplossing te zoeken voor iedereen die op straat leeft." 

Als de politie tijdens de nachtklok een dakloze tegenkomt, willen we snel een oplossing vinden voor die persoon.

Schepen Pascy Monette

Het is dus niet de bedoeling dat een dakloze een boete krijgt en er wordt altijd naar een oplossing gezocht. "Als de politie tijdens de nachtklok toch een dakloze tegenkomt, willen we snel schakelen en een oplossing vinden voor die persoon", aldus Monette.

Meest gelezen