Natuurpunt deelt vogelvoederplaatsen uit aan verpleeg- en verzorgingshuizen

Omdat de ziekenhuizen en woonzorgcentra zwaar getroffen worden door het coronavirus, wil Natuurpunt hen een hart onder de riem steken en de natuur een beetje dichterbij brengen. "We willen de bewoners en het personeel ook de rust en ontspanning gunnen die veel mensen  in deze moeilijke tijden vinden tijdens een wandeling in de natuur", legt Filip Hebbrecht van Natuurpunt uit op Radio 2 Antwerpen. In de loop van de maand november worden 15 verpleeg- en verzorgingshuizen in Vlaanderen geselecteerd en voorzien van een gratis vogelvoederplaats.

De actie van Natuurpunt gebeurt in samenwerking met hun vaste partner Vivara. Die zijn gespeciliaseerd in natuurberschermingsproducten. "Wij bieden 15 verzorgingscentra de kans om een gratis vogelvoederplek te winnen", vertelt Filip Hebbrecht, medewerker bij Natuurpunt. "Zo'n vogelvoederplek bestaat uit voederhuisjes, een voedersilo, nestkast en uiteraard het voeder zelf."

Met deze actie hoopt Natuurpunt dat de centra hun omgeving ook ecologischer gaan inrichten. Extra struiken en plantjes kunnen er namelijk mee voor zorgen dat er veel vogels naar de voederplaats komen.
"Het is bovendien ook heel fijn om bewoners bij het project te betrekken", zegt Hebbrecht nog. "Met kruimeltjes van tafel kunnen ze er mee voor zorgen dat de vogels langskomen."

Ziekenhuizen en woonzorgcentra die willen deelnemen, kunnen tot het einde van de maand inschrijven via de website van Vivara. Wie wint, krijgt een medewerker van Natuurpunt op bezoek die alles komt installeren en uitleggen.

Meest gelezen