Foto: Belga

Pas geopende chocoladezaak in Zele wint nieuwe Gault&Millau prijs

De culinaire gids Gault&Millau riep de nieuwe chocoladezaak Goût Fou in Zele uit tot 'Ontdekking van het Jaar 2021'. De nieuwe prijs moet startende chocolatiers een duwtje in de rug geven. "De prijs staat al in onze winkel", zegt Justine Lanoo van Goût Fou. 

Voor het vijfde jaar op rij maakte de prestigieuze culinaire gids Gault&Millau een selectie van de beste chocolatiers in België en Luxemburg bekend. Op het event in Brussel werd ook een nieuwe prijs uitgereikt: Discovery of the Year Award, die startende chocolatiers een duwtje in de rug moet geven. Het jonge koppel uit Zele opende hun chocoladezaak Goût Fou in mei en mag deze prijs als eerste mee naar huis nemen. "Plots kregen we een email van Gault&Millau. We wisten niet dat er iemand was langsgekomen om anoniem te proeven, de nominatie was dus een grote verrassing voor ons. Dat we die prijs ook effectief gewonnen hebben, is natuurlijk super leuk!"

Lees verder onder de foto.

De chocolatierzaak Goût Fou van Justine en Niels werd gisteren door Gault&Millau uitgeroepen tot ontdekking van het jaar.
Foto: Radio 2

Liefde voor chocolade

Justine Lanoo en Niels Segers leerden elkaar kennen door hun liefde voor chocolade. Zij werkte als chef bij de Chocolate Academy van Callebaut, hij gaf les op de hotelschool in Gent. "Niels kwam met zijn klas kijken naar een demonstratie bij Callebaut. Zo hebben we elkaar leren kennen. Ondertussen hebben we samen onze eerste zaak geopend." 

Goût Fou opende haar deuren in volle coronacrisis in mei. Alle niet-essentiële winkels bleven dicht, maar chocolatiers mochten als voedingszaak wel open blijven. Toch heeft ze niet het gevoel dat een pandemie klanten tegenhield om hun nieuwe chocoladewinkel te bezoeken. "Er werd meer lokaal gekocht en je merkte dat mensen op zoek waren naar guilty pleasures. Chocolade eten mocht gelukkig wel nog." Een officiële opening is er dus nog niet geweest, maar dat vindt Justine niet erg. "Op deze manier konden we een zachte start nemen, rustig opbouwen en ervoor zorgen dat alles piekfijn in orde was." 

Innovatieve chocoladesnacks

In Goût Fou vind je geen gewone chocoladesnacks, wel klassiekers met een twist. "We hebben zestien soorten pralines, verschillende in chocolade gehulde noten en koekjes, vijf soorten melocakes en ook nog dessertbars. Dat zijn klassieke desserts in de vorm van een snackreep, zodat je ook onderweg iets lekkers kan eten", vertelt Justine. Samen met haar vriend Niels streeft ze naar vernieuwing, wat ook Gault&Millau niet ontgaan is. "We willen niet elk jaar dezelfde chocoladedesserts maken. Het is veel leuker om steeds op zoek te gaan naar nieuwe technieken en jezelf te blijven verbeteren."

kasto80

Meest gelezen