Politie neemt arsenaal met oorlogswapens in beslag in Ravels: "Uitzonderlijke vangst"

De federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen heeft een arsenaal met onder meer oorlogswapens ontdekt in Weelde, een deelgemeente van Ravels in de Antwerpse Kempen. Naast 21 kalasjnikovs werden ook andere wapens, drugs, gsm's en een grote som cash geld in beslag genomen. In het verdere gerechtelijke onderzoek zal onderzocht worden waarvoor de wapens dienden of moesten dienen.

Het onderzoek ging op 5 oktober van start in Frankrijk. Daar werden twee Fransen gearresteerd ter hoogte van een tolstation in het noorden van Frankrijk. "In hun wagen werd een sporttas met vier kalasjnikovs, een vuurwapen, vier laders en 250 patronen gevonden. De eerste vaststellingen van het Franse onderzoek brachten een duidelijke link met ons land naar voren, waarna het parket Antwerpen en de Federale Gerechtelijke Politie verwittigd werden", zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal" en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Dat resulteerde onmiddellijk in verschillende huiszoekingen in appartementen en een garagebox in Weelde en Borgerhout. In de garagebox werden 21 kalasjnikovs, zes handvuurwapens in een sporttas, vijf pistolen, twee geluidsdempers en heel wat munitie en laders gevonden. 

Voorts werden ook gebruikershoeveelheden cocaïne, een cocaïnepers, een grote tas met gsm-toestellen en sim-kaarten, 148.850 euro cash geld en documenten met chemische formules en containernummers aangetroffen. "Een uitzonderlijke vangst", aldus Aerts.

(Lees verder onder tweet)

"Ondertussen is een gerechtelijk onderzoek geopend naar de feiten die op dit moment gekwalificeerd worden als vereniging van misdadigers, inbreuken op de wapen- en drugswet en witwassen", aldus Aerts. Het gerechtelijk onderzoek vindt plaats onder leiding van de FGP Antwerpen.

Bij de invallen werden twee mensen met de Nederlandse nationaliteit gearresteerd. Het gaat om een 38-jarige vrouw en een 42-jarige man. De vrouw werd door de onderzoeksrechter aangehouden en onder elektronisch toezicht geplaatst. Die beslissing werd door de raadkamer in Turnhout op 13 oktober bevestigd. De man werd niet aangehouden.

Meest gelezen