Radio 2

Unieke beelden in Gent: voor het eerst sinds Tweede Wereldoorlog opnieuw nachtklok 

Net zoals in de rest van het land ging in Gent om middernacht de nachtklok in, voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog. Wie zonder geldige reden toch nog op straat komt, riskeert een boete van 250 euro. De nachtklok stopt om 05.00u. In Gent levert het bijzondere beelden op. 

Het viel gisterenavond op in Gent dat net voor de nachtklok inging, om middernacht, er weinig volk op straat was. Iedereen haastte zich nog naar huis of naar het studentenkot. De passanten wisten waarom: “We moeten onze verantwoordelijkheid opnemen”, zegt een man die hoopt dat het virus dan snel voorbij is. Een andere man heeft zich bij de situatie neergelegd: “’t is niet tof, maar we moeten hiermee leven tot het voorbijgaat.”

Radio 2

Volgens Matto Langeraert, de woordvoerder van de politie, hebben de Gentenaars de maatregelen intussen wel door. Wie de baan op gaat in lege straten valt meteen op. De politie zal de nachtklok en de andere coronamaatregelen streng controleren. Tussen middernacht en 05 uur mag je niet op straat lopen, tenzij je een bewijs hebt dat je moet werken, of om een medische reden.

Radio 2

De nachtwinkels mogen na 20 uur geen alcohol meer verkopen. Een uitbater vreest dat het de moeite niet meer is om zijn zaak nog open te houden. Nachtwinkels mogen pas open nadat de dagwinkels dicht zijn. Hij heeft vlak voor 20u nog een klant die op de valreep jenever komt kopen: “Ik drink altijd een ‘dreupel’ voor het slapengaan.”

Radio 2

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen