Tijdelijke openbare wc op marktplein Tienen: "Nood is groot, nu cafés en restaurants dicht zijn"

Nu de horeca voor een maand sluit, komt er een openbare toilet op de Grote Markt van Tienen. "De nood is hoog", zegt burgemeester Katrien Partyka (CD&V), "nu marktkramers en bezoekers niet meer in cafés of restaurants terecht kunnen". Op termijn komt er een permanente openbare wc op de Grote Markt in Tienen. 

Wie in Tienen naar de markt gaat of wil winkelen, hoeft zich geen zorgen te maken om naar de wc te kunnen. Nu de restaurants en cafés dicht zijn, zou dat een probleem kunnen zijn. Maar daar heeft burgemeester Katrien Partyka een oplossing voor gevonden. "We merken dat mensen zich zorgen maken of ze nog naar de wc kunnen gaan. Zeker ouders met kinderen. Vanaf vandaag komt er een tijdelijke openbare toilet op de Grote Markt zodat iedereen daar terecht kan. Net als in ons cultureel centrum De Kruisboog. Ook daar mag je gratis naar de wc."

Kerkhof

Ook bij de eerste golf, had het gemeentebestuur een tijdelijke wc voorzien, net als op andere momenten. "Rond de periode van Allerheiligen, voorzien we een tijdelijke toilet aan het kerkhof. Omdat we weten dat mensen die ouder zijn, daar behoefte aan hebben. Als ze een langere tijd onderweg zijn, zoals een bezoek aan het kerkhof."

De tijdelijke openbare toilet op de Grote Markt van Tienen blijft er voorlopig zolang de cafés en restaurants gesloten zijn. "Bij de herinrichting van de Grote Markt, hebben we wel een permanente wc voorzien", aldus burgemeester Partyka. 

Meest gelezen