Vandalen spuiten graffiti in Herne: "Een geslachtsdeel tekenen op de muur van een school, heel volwassen hoor!"

In Herne hebben vandalen graffiti en tags gespoten op verschillende plekken in de gemeente. Met gele verf bekladden ze het schoolgebouw van basisschool De Bloesem, en ook een houten brug en een bouwwerf. De politie zoekt naar tips die naar de daders kunnen leiden.

Op het gebouw van basisschool de Bloesem in Herne hebben vandalen graffiti gespoten. Met gele verf besmeurden ze ramen en muren. Het gaat om een nieuw schoolgebouw dat amper drie jaar oud is. Er werd onder meer een afbeelding van een geslachtsdeel op de muur gezet. "Heel kinderachtig", vindt schooldirecteur Geert Van Damme.

Ook op andere plaatsen in Herne werden graffiti en tags, een soort handtekening van de daders, aangebracht. Op een bouwwerf niet ver van de school werd het materiaal van een bouwfirma besmeurd en ook een brug over de rivier de Mark aan het Markwandelpad werd beklad. 

Politie zoekt getuigen

Een gespecialiseerde firma moet de verf verwijderen, dus dat zal wat kosten. En ondertussen zoekt de politie naar de daders. De voorbije dagen kwamen er al enkele meldingen binnen bij de politie van jongeren die zich zondagnamiddag verdacht gedroegen in het centrum en in de omgeving van de Boesmolen. De politie vraagt aan mensen uit de buurt om de beelden van hun privé-bewakingscamera's te bekijken. Ook andere tips die naar de daders kunnen leiden, zijn welkom bij de politiezone Pajottenland.

Meest gelezen