Weer bezoek mogelijk in 5 woonzorgcentra in Kortrijk: "Ze moeten wel een sneltest doen" 

Vanaf vandaag mogen er weer bezoekers binnen in de 5 woonzorgcentra in Kortrijk. Maar ze zullen wel gevraagd worden om een sneltest te doen. De stad heeft zo'n duizend testkits aangekocht.

Er mocht sinds vorige week niemand meer op bezoek omdat een aantal bewoners en personeelsleden positief hadden getest en het erg lang duurde voor de resultaten binnen waren. Wie nu op bezoek gaat, wordt gevraagd om een sneltest te doen.

100% sluitend zijn die sneltesten niet, maar ze helpen wel de mensen er uit te pikken die het meest besmettelijk zijn. Schepen van Zorg Philippe De Coene (SP.A): "Dat geeft ons een slaagkans van 7 op 10. Het is niet volledig sluitend, maar het biedt toch een extra beschermingslaag tussen bewoner en bezoeker. Hoe meer bescherming, hoe minder kans dat het virus zich verspreidt."

Kortrijk heeft wel twee afdelingen van de kinderopvang Blokkenhuis moeten sluiten na enkele coronabesmettingen bij het personeel. De afdelingen blijven de rest van deze week gesloten. 36 ouders moeten nu een andere plaats zoeken voor hun kinderen. 

 

Meest gelezen