Radio 2

11 miljoen namaaksigaretten ontdekt in haven Zeebrugge

In Zeebrugge heeft de douane 11 miljoen namaaksigaretten ontdekt in een container. Ze zaten verstopt onder een lading voetballen en waren onderweg van China naar Groot-Brittannië. De douane ontdekte de vracht na een controle met de mobiele scanner. 

De sigaretten werden afgelopen dinsdag ontdekt in een container in de haven van Zeebrugge. De container moest overgeladen worden in Zeebrugge richting Felixstowe in het Verenigd Koninkrijk, maar dat ging dus niet door. Na een controle met een mobiele scanner bleek er iets niet pluis met de vracht. Al snel hadden de douaniers door dat er iets verstopt zat onder een deklading. “ Het werd snel duidelijk dat het ging om verborgen partij namaaksigaretten”, zegt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën.

Belangrijke vondst

"Het gaat om een belangrijke vangst", zegt Adyns. "Indien deze transactie gelukt was, gingen de smokkelaars 6,7 miljoen euro aan invoerrechten ontlopen hebben."

Wie er achter de smokkel zit, is nog niet duidelijk. Dat wordt nu onderzocht. De sigaretten zijn voorlopig in beslag genomen en zullen later waarschijnlijk vernietigd worden. 

Radio 2

Meest gelezen