200 militairen en studenten in quarantaine in Koninklijke Militaire school Saffraanberg in Sint-Truiden

In de Koninklijke Militaire School Safraanberg in Sint-Truiden is er een uitbraak van het coronavirus.  200 leerlingen en militairen zijn in quarantaine geplaatst.

Drie weken geleden werden al enkele mensen ziek in de militaire school. Ze zouden samen met andere leerlingen naar huis gecarpoold zijn. En intussen zijn er al 24 mensen besmet, vooral studenten maar ook enkele instructeurs. Uit voorzorg moesten 200 studenten en instructeurs in quarantaine, 160 van hen zijn thuis, de 40 anderen op school.

Defensie benadrukt dat alle nodige maatregelen genomen zijn om een verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. De militaire school overweegt om afstandsonderwijs te organiseren, maar voor schietoefeningen is dat natuurlijk niet mogelijk.

 

Meest gelezen