Extra bussen in West-Vlaanderen om drukte op 35 lijnen op te vangen

Vanaf vandaag rijden er extra bussen op 35 busverbindingen in de provincie West-Vlaanderen. De bussen worden vooral ingezet in de regio Kortrijk en Brugge en in de Westhoek.

De extra bussen zijn bedoeld voor de leerlingen die naar school moeten. In Ieper bijvoorbeeld worden de bussen ingezet op drukke lijnen van en naar Abele, Nieuwkerke en Roeselare. Het gaat om bussen van privébedrijven. Die zijn ingezet door de Vlaamse overheid om te voorkomen dat mensen te dicht op elkaar zitten en elkaar zouden besmetten met het coronavirus. Vlaanderen schakelde al eens extra bussen in, begin deze maand, maar dat was niet genoeg. Daarom komen er nu dus bij.

Controles op de bus

Reizigers en buschauffeurs klagen vaak dat niet iedereen zich altijd aan de coronaregels houdt. Daarom hebben 12 agenten in burger controles uitgevoerd op verschillende bussen in Kortrijk. De bedoeling is om in de toekomst vaker zo'n controles te houden, vooral wanneer het druk is. Wie niet in orde is, krijgt onmiddellijk een boete.

"De speeltijd is voorbij", zegt Kortrijks burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). "We treden daadkrachtig en kordaat op. Wie zich niet aan de regels houdt, heeft een boete aan zijn been."

Meest gelezen