Alex Agnew bekent: "Ik heb een poedel in huis gehaald tijdens de coronacrisis"

Vanaf vanavond speelt "Be Careful What You Wish For" van comedian Alex Agnew in de bioscopen van Kinepolis. "Het is een opname van de première in het Sportpaleis", zegt hij op Radio 2 Antwerpen. Agnew bekende daar ook dat hij sinds de coronacrisis een nieuwe huisgenoot heeft: Sherlock de poedel. "Mijn vrouw en dochter vonden dat toffer dan Brutus de pitbull", grapt hij.

Het zijn geen vanzelfsprekende tijden voor podiumkunstenaars. Comedian Alex Agnew zag de tournee van zijn grote show "Be Careful What You Wish For" in het water vallen. "We maken van de nood een deugd. Vanaf vanavond kan je in verschillende bioscopen van Kinepolis op groot scherm mijn show zien zoals hij bedoeld was. Het is een opname van de première in het Sportpaleis in vol ornaat met decor en alle toeters en bellen", zegt Agnew in Start Je Dag. 

Mijn poedel in een kinderwagen steken om ermee te wandelen? Als ik dat doe, mag je me afknallen

Alex Agnew

Sherlock de poedel

Agnew tourt intussen langs de Vlaamse podia met een kleinere show: "An Evening With Alex Agnew". Daarin zit nieuw werk over de coronacrisis. "Ik heb me bijvoorbeeld laten overhalen om een hond in huis te nemen. Ik ben geen grote huisdierenliefhebber maar mijn vrouw en dochter wel. Dan weet je hoe laat het is. Als ik niet oplet staan er hier binnenkort twee giraffen en nog een halve dierentuin", grapt Agnew op Radio 2 Antwerpen. "Ik was voorstander van Brutus de pitbull maar het is een dwergpoedel geworden. Hij heet Sherlock, tot daar mijn inbreng in dat verhaal." Zullen we Alex binnenkort door de Antwerpse straten zien paraderen met poedel in een kinderwagen? "De dag dat je me dat ziet doen mag je me meteen neerknallen", zegt hij spottend.

Meest gelezen