Radio 2

Coronaproof optreden van Yves Segers voor dienstencentrum in Borgloon: "Een groot lichtpunt voor ons"

De bewoners van Intesa in Borgloon kregen vandaag Yves Segers op bezoek. Hij kwam daar optreden omdat de bewoners van het dienstencentrum met hun zelfgemaakte nummer de wedstrijd van Micromix hadden gewonnen. Dat is een evenement met optredens waar veel gehandicaptenvoorzieningen normaal met hun gasten naartoe gaan. Maar door de huidige coronamaatregelen kon dat evenement dit jaar niet doorgaan. 

Met een mondmasker op en vanachter een lint konden de bewoners van Intesa in Borgloon genieten van het optreden van Yves Segers. Dat wonnen ze met een wedstrijd. "We hebben zelf een nummer gemaakt en dat naar Micromix gestuurd", zegt een van de gasten. "Dat vonden ze goed, en daarom hebben ze ons gekozen."

"Dit is echt een heel groot lichtpunt", vertelt een begeleidster. "We zijn hier al van de zomer naartoe aan het leven en aan het hopen dat we een van de winnaars zouden zijn. En niets is minder waar, want we hebben het samen met nog twee andere voorzieningen gewonnen. We hebben zelf een liedje geschreven en ik denk dat dat er mee voor gezorgd heeft dat we gewonnen hebben."

Heel dankbaar om te doen. We zullen er hier eens direct invliegen, se!
Yves Segers

En niet alleen de bewoners waren enthousiast, ook Yves Segers zelf was blij dat hij bij Intesa op het podium mocht staan. "Ik kom hier heel graag", zegt hij. "Ik heb het al een paar keer mogen doen voor Micromix en elke keer is dat heel dankbaar om te doen. We zullen er hier eens direct invliegen, se!" Als kers op de taart mochten de gasten na het optreden van Yves Segers ook nog hun eigen nummer brengen.

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen