Radio 2

Frederik uit Oostkamp zoekt oude fietsen voor De Warmste Week: “Ik knap ze op en schenk die aan mensen die het nodig hebben”

Frederik Tavernier uit Oostkamp is een van de vele vrijwilligers met een warm hart die een initiatief op poten zet voor De Warmste Week. Hij kwam op het idee om oude fietsen te verzamelen, die in orde te zetten en met de hulp van het OCMW van Oostkamp te schenken aan mensen in de buurt die nog geen fiets hebben. De Warmste Week wordt dit jaar georganiseerd van vrijdag 18 december tot en met donderdag 24 december.

“Fietsen geeft je vrijheid” zegt Tavernier. Aan fietsen prutsen is een uit de hand gelopen hobby van Tavernier. “De voorbije jaren herstelde ik al fietsen waarvan ik de opbrengst aan De Warmste Week schonk. Met amper 200 euro mocht ik toch op het podium bij Eva De Roo vorig jaar in Kortrijk. Machtig was dat.”

Jouw inzet telt!

De Warmste Week heeft een andere focus dit jaar. Ze rekenen op jouw inzet als vrijwilliger. “Mijn idee gaat nu eigenlijk een stapje verder. Ik wil weesfietsen herstellen. Fietsen die verwaarloosd of achtergelaten zijn of niet meer gebruikt worden. Natuurlijk geen oud ijzer, ik moet er iets van kunnen maken met niet te veel kosten. Wat ook leuk is, met twee mensen maken we één iemand gelukkig.”

Heb je een fiets die weg mag? Een fiets die je niet meer gebruikt? Kinderfietsen, damesfietsen, herenfietsen, ... Alles mag. “Kinderfietsen kosten veel geld en ze worden snel te klein, dus die zijn zeker welkom. Ik heb contact met het OCMW van Oostkamp. Ook bij ons zijn er mensen die zich geen fiets kunnen veroorloven. Het zou mij veel plezier doen om hen eentje te schenken.”

Hier kan je bekijken hoe je Frederik Tavernier kan helpen.

Meest gelezen