BELGA/JANSENS

Hema wordt overgenomen door familie achter Jumbo én een investeringsgroep

De Nederlandse warenhuisketen wordt hoogstwaarschijnlijk overgenomen door de familie die achter supermarktketen Jumbo zit, samen met investeringsgroep Parcom.

In een persbericht laat Hema weten dat de twee investeerders een voorwaardelijke overeenkomst hebben bereikt om elk 50 procent van de aandelen te kopen. De investeerders geven zichzelf 8 weken de tijd om de overname financieel rond te krijgen.

De familie achter supermarktketen Jumbo zet de stap via investeringsvehikel Mississippi Ventures. De familie van Eerd zou dan 50 procent van de aandelen in handen krijgen en investeringsgroep Parcom de rest.

Hema kwam eerder dit jaar in bezit van de obligatiehouders in ruil voor het verlagen van de schuld. Daardoor werd miljardair Marcel Boekhoorn buitenspel gezet. Sindsdien werd gezocht naar mogelijke kopers. 

Intussen gaat het financieel ook beter met Hema. De resultaten in het tweede kwartaal waren beter dankzij de afbouw van de strengste coronamaatregelen. De omzet kwam uit op 284,4 miljoen euro, 4 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. De Belgische en Luxemburgse winkels draaiden 35,9 miljoen euro omzet, 2,7 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Netto boekte de hele groep 12,3 miljoen euro verlies.

Meest gelezen