www.spiertzfoto.com

Herfstvakantie aan de kust: meer vakantiehuizen, maar minder hotelkamers geboekt

De kusthotels zien het aantal reservaties voor de herfstvakantie sterk dalen. De verhuur van vakantiewoningen doet het daarentegen wel goed. Dat blijkt uit een onderzoek van Westtoer, het toerismebedrijf van de provincie West-Vlaanderen.

De verhuurkantoren van vakantiewoningen zijn optimistisch en noteren meer reservaties dan vorig jaar. Hotels hebben het moeilijker in de huidige omstandigheden. Verschillende kusthotels bieden ondertussen een extra cateringservice aan, omdat restaurants gesloten zijn.

Westtoer en de toeristische sector benadrukken dat een verblijf aan zee perfect mogelijk blijft. “De herfstvakantie blijft een klassieker aan de kust. Ondanks de COVID-19-maatregelen heeft de kust ook nu heel wat te bieden”, zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Minder hotelboekingen

Voor de vakantieweek wordt in de kusthotels momenteel een gemiddelde bezetting van 30 procent genoteerd. Vorig jaar was dat nog 57 procent. “De sluiting van restaurants en cafés is een serieuze domper voor de hotels aan de kust. Het moeilijke najaar wordt nu helaas extra hard door tal van annuleringen voor de herfstvakantie."

Meest gelezen