Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific schrapt bijna 6.000 banen

De Hongkongse luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific gaat 5.900 banen schrappen en haar filiaal Cathay Dragon sluiten. Dat heeft het bedrijf, dat net als heel wat concurrenten lijdt onder de coronacrisis en het stilvallen van het luchtverkeer, bevestigd. 

"Ongeveer 5.300 werknemers die in Hongkong werken, zullen worden ontslagen. Ook 600 banen buiten Hongkong kunnen worden getroffen, afhankelijk van de plaatselijke regelgevingen", aldus de maatschappij in een persbericht. 2.600 banen die vandaag vacant zijn, worden ook niet meer ingevuld.

De maatschappij schrapt 17 procent van haar personeelsbestand. De operaties van Cathay Dragon stoppen vanaf morgen. Het moederbedrijf wil de meeste routes van het filiaal overnemen. De raad van bestuur heeft een herstructureringsplan goedgekeurd ter waarde van 240 miljoen euro.

Cathay Pacific is de zoveelste luchtvaartmaatschappij die banen schrapt door de coronapandemie. De maatschappij zette in het eerste halfjaar een verlies van ruim 1,1 miljard euro in de boeken. In het negatieve resultaat zat ook een afschrijving op vliegtuigen die definitief uit de vloot worden genomen. In juni kreeg de luchtvaartmaatschappij nog een flink steunpakket ter waarde van zo’n 3 miljard euro van de regering van Hongkong.

Meest gelezen