Radio 2

Man van 24 raakt zwaargewond bij home invasion in Zottegem

In Leeuwergem, een deelgemeente van Zottegem, is gisteravond een man van 24 zwaargewond geraakt bij een home invasion. Rond zeven uur gisteravond werd er bij het huis van het slachtoffer aangeklopt. De vriendin van de man deed open en werd meteen weggeduwd door de dader. Die eiste de autosleutels en loste meteen een schot in het plafond. Na een woordenwisseling schoot de dader ook in de richting van de bewoner die daarbij geraakt werd in de borst. De schutter is daarop weggevlucht.

Volgens de vriendin van het slachtoffer sprak de dader met een Nederlands accent.  De man eiste meteen nadat hij het huis was binnengedrongen de sleutels van de wagen. Na het waarschuwingsschot maande de bewoner van het huis zijn vriendin aan om naar boven te vluchten. Vandaar kon ze de woordenwisseling horen en ook dat de dader verschillende keren heeft geschoten. Daarbij raakte hij de bewoner, een man van 24, in de borst. De man is zwaargewond maar zou niet meer in levensgevaar verkeren.

De vriendin van het slachtoffer heeft de dader zien wegvluchten in een champagnekleurige Mercedes en vermoedt dat er iemand klaar zat in de wagen om snel te kunnen vluchten. Een gemeenschappelijke vriend, die ook in het huis aanwezig was, heeft de hulpdiensten verwittigd. Die hebben het slachtoffer naar het UZ in Gent overgebracht.

Het parket bevestigt dat er bij een schietincident een gewonde is gevallen en dat er een wapendeskundige is aangesteld, maar wil verder geen commentaar geven over de zaak.

Meest gelezen