Mondmasker verplicht op begraafplaatsen in Rupelgemeenten

Vanaf komende zaterdag tot en met twee november is het verplicht om een mondmasker te dragen op de begraafplaatsen van de Rupelgemeenten. Dat doen ze om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan nu dat het rond Allerheiligen wat drukker wordt op de kerkhoven.

Op de begraafplaatsen van de Rupelgemeenten, dat zijn Boom, Schelle, Rumst, Niel en Hemiksem, en ook in buurgemeente Aartselaar, wordt het de komende weken verplicht om een mondmasker te dragen. Deze regel wordt genomen, omdat Allerheiligen eraan komt en dan wordt het op die plaatsen altijd wat drukker.

“Met Allerheiligen gaan veel mensen naar het kerkhof en ook in de aanloop ernaar, omdat ze de graven willen schoonmaken”, zegt Jurgen Callaerts, burgemeester van Rumst (N-VA). “Op de kerkhoven is het ook moeilijk om mensen te kruisen. Vaak kom je er ook al eens een bekende tegen en dan blijf je staan om een babbeltje te doen. Dat verhoogt het risico op verspreiding van het coronavirus en om dat te beperken vragen we iedereen om vanaf nu zaterdag tot en met twee november om een mondmasker te dragen.”

 

Meest gelezen