Belga

Na 12 jaar brengt Marc De Bel nieuw "Blinker"-verhaal uit

Blinker, een van de favoriete personages van veel dertigers, maakt zijn comeback. Dit weekend komt, na 12 jaar, "De bezemstaf van de Belleheks" uit, een nieuw verhaal van Marc De Bel met Blinker en zijn vriendin Nelle in de hoofdrol. 

"De bezemstaf van de Belleheks" is de vijfde Blinker-roman van Marc De Bel (66). Het eerste boek uit de reeks "Blinker en de bakfietsbioscoop" kwam in 1989 uit en is voor veel dertigers puur jeugdsentiment. 

In Het Nieuwsblad vertelt Marc De Bel vandaag dat hij al enkele jaren de vraag kreeg om nog eens een vervolg te schrijven. "Volwassenen die 30 jaar geleden Blinker-fan waren vroegen waarom ik geen Blinker-boeken meer schreef voor hun kinderen. De vraag piekte na de corona-uitbraak van afgelopen maart.  Blijkbaar werden tijdens de lockdown de oude Blinkers massaal van de zolder gehaald en wilden zowel jongeren als volwassenen meer.”

In "De bezemstaf van de Belleheks" nemen Blinker en Nelle, die iets ouder geworden zijn en in deze tijd leven, deel aan de jaarlijkse dropping van de Kruisemse Heemkundige Kring. Die lijkt letterlijk en figuurlijk in het water te vallen, zeker wanneer de twee helden verdwalen. Nelle blijkt in het nieuwe verhaal een verre afstammelinge van de heks van Kruisem te zijn.

Jan Bosschaert die de eerste boeken illustreerde, werkte opnieuw mee. Van de populaire Blinker-boeken zijn al bijna 400.000 exemplaren verkocht. Drie van de vier boeken ("Blinker en de bakfietsbioscoop", "Blinker en het bagbag-juweel" en "Blinker en de blixvaten") zijn ook verfilmd. 

Meest gelezen