Vakman zwaargewond na ontploffing in Vilvoorde: "Hij was met lijm aan het werk, vonk heeft explosie veroorzaakt"

In Koningslo bij Vilvoorde was er vanmiddag een hevige ontploffing in een woning. In het huis was een vakman aan het renoveren met lijmproducten, en een vonk heeft de ontploffing veroorzaakt. De man is er erg aan toe, hij vecht voor zijn leven.

Een woning in Koningslo bij Vilvoorde is deels vernield door een ontploffing. "Het is geen gasontploffing, maar het heeft wel hetzelfde effect", vertelt burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte. "Een man was de woning aan het renoveren, hij was met lijmen aan het werken. Terwijl hij in de badkamer tegels aan het lijmen was, heeft hij de ruimte niet geventileerd en een vonk heeft de ontploffing veroorzaakt."

Het ergste is dat de man aan het vechten is voor zijn leven 

"Het is een echte ravage," zegt de burgemeester. "Het dak is weg, de gevel is naar buiten geplooid en de ramen liggen meters ver. Maar het ergste is natuurlijk dat de man nu aan het vechten is voor zijn leven. Ik hoop dat hij het haalt."

De woning is eigendom van een koppel dat het huis nog maar net gekocht had. Zij lieten renovatiewerken uitvoeren door de vakman. Het parket stuurt een deskundige ter plaatse. 

Meest gelezen