Oproep van burgemeester Pelt aan verenigingen: stop tijdelijk met alle activiteiten

In Pelt heeft burgemeester Frank Smeets alle verenigingen opgeroepen om tot aan het einde van de herfstvakantie met alle activiteiten te stoppen. De oproep komt er nadat eerder op de dag een basisschool volledig in quarantaine is gegaan. Wellicht komen de besmettingen uit het verenigingsleven. 

Burgemeester van Pelt,  Frank Smeets (CD&V) vraagt aan alle sport- en socioculturele verenigingen om tijdelijk alle activiteiten te stoppen. Hij hoopt dat als iedereen dit tot aan het einde van de herfstvakantie volhoudt, er een “dijkbreuk” vermeden kan worden.

Eerder vandaag moest de basisschool Helibel in Sint-Huibrechts-Lille de deuren meteen sluiten. Zowat 300 leerlingen moeten tot 8 november thuis blijven. Enkele leerlingen hebben elkaar wellicht besmet bij de chiro. 

Burgemeester  Smeets wil dat alle niet-noodzakelijke activiteiten worden stilgelegd, zodat de noodzakelijke zorg, economie en onderwijs maximaal gespaard blijven. 

Meest gelezen