Rukwinden in provincie Antwerpen: coronatestdorp sluit voor een dag en gevels komen los in Lier en in Beerse

Het coronatestdorp op Spoor Oost in Borgerhout sloot woensdag tijdelijk de deuren. Door hevige rukwinden was het niet veilig om het dorp, dat uit tenten bestaat, open te houden. Het stadsbestuur laat de constructie nu verstevigen om klaar te zijn voor de winter. In Lier kwam dan weer een stuk van de gevel van het nieuwe politiekantoor naar beneden en in Beerse kwam de gevel van een huis in aanbouw los. Elders waaiden ook enkele bomen om. De Antwerpsesteenweg in Westmalle was daardoor enkele uren afgesloten. Er vielen nergens gewonden. 

Het coronatestdorp op Spoor Oost in Borgerhout kreeg woensdagmiddag te maken met stevige rukwinden. Omdat het dorp uit tenten bestaat, besloot het stadsbestuur dat het veiliger was om de deuren even gesloten te houden. Mensen die een afspraak hadden om een coronatest te laten afnemen, kunnen er donderdag opnieuw terecht.

Ondertussen wil het stadsbestuur het testdorp winterproof maken. Nu de wintereditie van de Sinksenfoor er niet komt, blijft het testdorp staan op Spoor Oost. Om klaar te zijn voor de winter, zal er nu een koepel over de drive-in geplaatst worden.

Politie Lier deelt in de brokken

In Lier raakte het gebouw van de politie ernstig beschadigd door een windvlaag. Een stuk van de gevel is daar naar beneden gevallen en daarbij raakten enkele auto's beschadigd. Niemand raakte gewond.

Het was wel schrikken voor de politie, want het gebouw aan het Paradeplein is nog nieuw. De brandweer kwam de plaats beveiligen.

(lees voort onder de foto)

Gevel tegen stelling in Beerse

Ook in Beerse is een gevel van een gebouw losgekomen. Daar gaat het om een woning die nog in aanbouw is. De gevel is terecht gekomen tegen de stelling die nog rond het huis staat. Er gaapt nu een gat van een meter tussen de woning en de gevel. Ook daar kwam de brandweer ter plaatse.

(lees voort onder de foto)

Omgewaaide bomen

Ook elders in de provincie waren er felle rukwinden. De brandweer van Antwerpen kreeg enkele tientallen oproepen. Het ging voornamelijk om loshangende planten- of bloembakken die dreigden naar beneden te vallen.

Er zijn ook enkele bomen omgewaaid, onder meer op de Antwerpsesteenweg in Malle. Die was daardoor enkele uren afgesloten. Netbeheerder Fluvius moest er ook enkele elektriciteitskabels komen herstellen. 

Meest gelezen