Scouts uit Linden testen allemaal negatief: "Iedereen uit quarantaine"

De zeventig scouts van groep Sint-Kwinten in Linden bij Lubbeek,  die vorige vrijdag getest werden op het coronavirus, zijn allemaal negatief. De scouts waren de week ervoor in contact gekomen met zeven besmette leden van de leiding. Om het testen snel en efficiënt te laten verlopen, werd een noodcentrum opgericht in een oud klooster in Lubbeek.

Kort na de inleefweek van de scouts uit Linden bleek dat er zeven leiders en leidsters besmet waren met het coronavirus. Omdat er na die week al een evenement was geweest, moest iedereen van de scouts zich laten testen.  Op aanraden van een aantal artsen werd er daarom een noodtestcentrum opgericht in een oud klooster in Lubbeek. Van de ongeveer zeventig scouts die er vrijdag uiteindelijk getest zijn, blijkt niemand positief te zijn.

Toch nog een aantal dagen alert blijven voor mogelijke symptomen, al is de kans praktisch nihil

Paul Duerinckx, schepen van Welzijn (Lubbeek)

"Iedereen mag dus uit quarantaine. Ze moeten wel nog een aantal dagen alert blijven voor mogelijke symptomen, maar de kans dat ze die ook krijgen is praktisch nihil: het risico op besmetting heeft al bijna twee weken geleden plaatsgevonden", zegt Paul Duerinckx, schepen van Welzijn en Gezondheid (CD&V) in Lubbeek en contactpersoon van de eerstelijnszone. "Ook de zeven besmette leden van de leiding mogen morgen uit quarantaine."

Noodtestcentrum

Het noodcentrum zal nu nog ingericht blijven, en kan dus, indien nodig, nog eens gebruikt worden. "Het oude klooster bleek een erg goede locatie om mensen te testen: het is ver weg van de mensen, er zijn hoge plafonds, en er is een goede verluchting. Het is volledig gebruiksklaar voor wanneer het nodig zou zijn", besluit Duerinckx.

Meest gelezen